Anniek heeft aandacht voor innovatie bij Bravis

De aandacht voor innovatie trok mij erg aan

Hoe maken we morgen beter?

Anniek heeft aandacht<span> voor innovatie</span> bij Bravis

Slaaponderzoek, zenuwonderzoek, onderzoek naar het functioneren van de hersenen: Anniek Snoeijs is in opleiding tot laborant KNF (Klinische Neurofysiologie) en voert onder andere deze onderzoeken op beide Bravis-locaties uit. Dat doet ze met veel plezier. “Er is veel ruimte voor ideeën, dat vind ik erg fijn.”

Na een studie psychologie en een forensische master bleek de arbeidsmarkt tegen te zitten. “Ik heb daarna een tijdje afstudeerders bij Fontys begeleid, maar daar zag ik voor de langere termijn geen uitdaging in. Vervolgens ben ik gaan zoeken naar wat wél bij mij zou passen. Een fulltime opleiding zag ik niet meer zitten. Een vriendin die als teamleider bij een ander ziekenhuis werkte, zette me op het spoor van deze functie. De combinatie van leren en werken was voor mij ideaal.”

Verschillende onderzoeken

Anniek zit in de afrondende fase van haar driejarige opleiding. “Tot een jaar geleden deed ik het praktijkgedeelte in een Rotterdams ziekenhuis, maar sinds oktober 2019 werk ik bij Bravis. En dat bevalt me heel erg goed. Bij Bravis kan ik meer verschillende functieonderzoeken doen dan in het Rotterdamse ziekenhuis waar ik eerst werkte. Zo doe ik dus meer ervaring op. Bovendien zijn de lijntjes hier wat korter. De neurologen zitten vlakbij, waardoor je makkelijker even bij elkaar binnenloopt.”

Innovatie

Wat Anniek erg aantrok bij Bravis is het feit dat er veel aandacht is voor innovatie. “Er wordt altijd geprobeerd vernieuwend te zijn, op zodanige wijze dat de patiënt de best mogelijke zorg krijgt. Nieuwe ontwikkelingen worden omarmd. Dat merk ik ook aan het team. De leidinggevenden zijn erg betrokken en reageren positief als er ideeën worden geopperd. Natuurlijk werken we binnen bepaalde kaders, maar je kan wel je visie geven en daar wordt dan altijd naar gekeken. Dat is fijn. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld bezig met het opzetten van een onderwijsgroep voor laboranten, waarbij we om de drie maanden casussen met elkaar bespreken. Zo leren we van elkaars ervaringen en kunnen we de zorg voor de patiënt uiteindelijk beter maken.”

Ruimte voor verdieping

Ook de ontwikkelmogelijkheden bij Bravis vindt Anniek uitstekend. “Zelf ben ik op dit moment natuurlijk nog bezig met mijn opleiding, maar ik merk om me heen wel dat collega’s worden gestimuleerd om opleidingen en cursussen te volgen. Die kennis wordt vervolgens onderling gedeeld, zodat iedereen dezelfde informatie krijgt. Zelf hoop ik op een vaste aanstelling bij Bravis na het halen van mijn diploma en vervolgens zou ik me graag inhoudelijk willen verdiepen, bijvoorbeeld op het gebied van slaaponderzoeken. Bravis biedt daarvoor de ruimte en dat is fijn.”