Ronald neemt verantwoordelijkheid bij Bravis

Ik ben hier geen radertje in het grote geheel

Hoe maken we morgen beter?

Ronald neemt<span> verantwoordelijkheid</span> bij Bravis

Ronald Besselink heeft vele jaren met veel plezier gewerkt op de high care-afdeling van een academisch ziekenhuis. “Daar liggen bijvoorbeeld patiënten die na een levertransplantatie niet meer op de IC hoeven te liggen, maar nog niet naar een gewone verpleegafdeling kunnen. Een heel interessante afdeling, maar ik wilde een nieuwe uitdaging, liefst dichter bij huis. Bij de spoedeisende hulp van Bravis vond ik precies wat ik zocht.”

Al drie jaar werkt Ronald inmiddels bij Bravis als SEH-verpleegkundige. “De SEH-specialisatie heb ik via Bravis mogen volgen, ik heb in april 2020 mijn diploma behaald. Ik zie dit als een mooie stap in mijn carrière: de acute zorg die we op de SEH leveren is dynamisch, geen twee diensten zijn hetzelfde. Je weet nooit wat je kan verwachten. Het ene moment ben je iemand aan het gipsen, een uur later ben je aan het reanimeren. Dat je van alles wat af moet weten, maakt het interessant en  leuk.”

Veel verantwoordelijkheid

Ook het feit dat hij bij Bravis meer kan en mag doen dan in zijn vorige functie, maakt dat Ronald zich hier als een vis in het water voelt. “Bij een academisch ziekenhuis zijn er veel mensen bij een patiënt betrokken: professoren, chirurgen, co-assistenten, AIOS’en, ANIOS’en. Je bent dan als verpleegkundige maar een klein radertje in het geheel. Bij Bravis staan de SEH-verpleegkundigen min of meer naast de arts. Er wordt meer vertrouwd op onze ervaring en klinische kennis en we kunnen en mogen veel handelingen verrichten. De verantwoordelijkheid die je krijgt, vind ik heel fijn.”

Vitaal door de Nacht

Werken in een ziekenhuis betekent in de meeste gevallen: onregelmatige diensten, waaronder ook nachtdiensten. “Binnen Bravis zijn de SEH en de IC momenteel onderdeel van een pilotproject, Vitaal door de Nacht, waarbij je bijvoorbeeld voeding krijgt die speciaal is samengesteld om een nachtdienst goed te kunnen volbrengen. Ook hebben we een speciale stoel waarin je een soort powernap kunt houden, zodat je daarna weer fris aan de slag kunt. Als de uitkomsten van de pilot goed zijn, wordt het wellicht Bravis-breed ingevoerd. Ik waardeer het enorm dat Bravis op zo’n manier – maar ook met bijvoorbeeld het online vitaliteitsportaal - aandacht heeft voor de vitaliteit van de medewerkers. Uiteindelijk komt dat natuurlijk ook de zorg ten goede.”

Gemoedelijke sfeer

Spijt van zijn overstap heeft Ronald nog geen moment gehad. "Naast het feit dat ik dichtbij mijn werk woon, vind ik de Brabantse, gemoedelijke sfeer die er in het ziekenhuis hangt heel prettig. Je kent iedereen, er is weinig afstand tussen de medewerkers. Ik draai als ZZP'er nu soms nog losse diensten in andere ziekenhuizen, omdat ik de afwisseling leuk vind en gewoon een enorme passie voor mijn werk heb. Daar wordt me wel eens een baan aangeboden. Maar ik blijf bij Bravis. Ik heb het hier enorm naar mijn zin."