Barry maakt ambities waar bij Bravis

“Na mijn stage ben ik nooit meer weggegaan”

Hoe maken we morgen beter?

Barry maakt <span>ambities<span> waar bij Bravis

Als leerling-verpleegkundige stapte Barry Dirven 22 jaar geleden het toenmalige Lievensberg ziekenhuis binnen. “Ik begon op de afdeling chirurgie. Daar hielp ik bijvoorbeeld mensen die geopereerd waren vanwege maag-darmklachten of mensen die plastische chirurgie ondergaan hadden. Die grote diversiteit aan patiënten vond ik erg fijn. Na 10 jaar maakte ik de overstap naar de uitslaapkamer. Dat was heel interessant, maar niet helemaal wat ik zocht. Ik ging terug naar afdeling chirurgie en bleef daar tot 2015. Daarna begon ik aan een nieuwe uitdaging op de Spoedeisende Hulp (SEH).”

Altijd gesteund

“Bravis heeft mij al die tijd gesteund in mijn ambitie om mijzelf te ontwikkelen. Zo volgde ik  verschillende opleidingen (zoals hbo-V) en kreeg ik in 2020 de kans om teamleider te worden op de kinderafdeling. Dat was een fijne tijd met hele leuke en betrokken collega’s. De kinderafdeling beviel me heel goed en ik heb er veel geleerd, maar toen op de SEH de functie meewerkend teamleider vrijkwam, heb ik mijn kans gegrepen. Op de SEH kan ik twee leuke functies te combineren, werken als teamleider én als SEH-verpleegkundige.”

Ontwikkelingen zorgen voor groei
22 jaar in een ziekenhuis werken, dan maak je veel mee. Dat geldt ook voor Barry, zowel persoonlijk als organisatorisch. “In 2015 fuseerden de ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal tot het huidige Bravis ziekenhuis. Er veranderde veel, maar juist die veranderingen én de ruimte die ik krijg om mijzelf te ontwikkelen en mijn ambities waar te maken zorgen ervoor dat ik hier na 22 jaar nog steeds op mijn plek zit. Daarnaast woon ik in de regio en ben ik snel op mijn werk, wat erg prettig is. De sfeer in het ziekenhuis is fijn, en ik heb het goed naar mijn zin met collega’s.”

Teamwork is alles
Het teamgevoel is groot op de SEH. “We steunen elkaar als dat nodig is. Zowel bij onverwachte of impactvolle gebeurtenissen op het werk als bij privé gebeurtenissen. Werken bij Bravis is meer dan alleen je functie uitvoeren. Humor is ook heel belangrijk in het team, het is onze uitlaatklep. We lachen veel met elkaar, maar als iemand iets vervelends meemaakt, dan is daar ook ruimte voor. Ons team is heel ruimdenkend en divers. We zijn een (h)echte eenheid. Iedereen staat klaar voor elkaar, ook vanuit andere afdelingen. We weten elkaar te vinden en doen het samen.”

Mijn werk doet ertoe
“Patiënten helpen die erg ziek zijn of pijn wegnemen bij mensen doormiddel van medicatie of gips, daar krijg ik nou energie van. Het is fijn om mensen te kunnen helpen en om hen gerust te stellen. Ook het behandelen van kinderen vind ik interessant. Dat vraagt vaak een andere manier van werken, bijvoorbeeld het gebruik van humor en zelf rustig blijven. Je staat er niet iedere dag bij stil, maar het is zinvol werk.”

Aandacht en betrokkenheid
Aandacht voor elkaar vindt Barry heel belangrijk. Als teamleider is hij dan ook erg betrokken bij zijn collega’s: “We werken in een groot team. Denk bijvoorbeeld aan managers, teamleiders, artsen, verpleegkundigen, secretaresses, vrijwilligers en medewerkers van de huishoudelijke dienst. Het is dan ook belangrijk om te weten wat er speelt, we werken immers de hele dag samen.”

Verder probeert Barry oog te hebben voor wat medewerkers leuk vinden. “Ik vind het belangrijk om mensen te stimuleren om zich te ontwikkelen. Zelf heb ik veel kansen gekregen bij Bravis, dat gun ik anderen ook. Zo is het voor medewerkers bijvoorbeeld mogelijk om aandachtsvelder te worden of neventaken op te pakken. In het jaargesprek komt dat aan bod. Dat is een officieel moment maar tussendoor, wanneer ik meewerk in de zorg, hoor en zie je ook veel.

Tips voor nieuwe collega’s
“Flexibiliteit is misschien wel de allerbelangrijkste eigenschap voor medewerkers op de SEH. Het ene moment sta je een bed op te dekken en het andere moment sta je te reanimeren of staat er iemand aan de balie die zwaargewond is. Je moet houden van hectiek, snel kunnen schakelen en met drukte om kunnen gaan. De SEH is een gezellige werkplek en Bravis is een ziekenhuis waar je je ambities waar kunt maken en waar je je – in een stabiele omgeving, met aandacht voor elkaar - kunt ontwikkelen!”

A - Barry Dirven_SEH BOZ-STOCK2022-6.jpg