Didi, Diede en Tijmen Hack willen verbeteren bij Bravis

“Bravis is een beetje ons familiebedrijf geworden”

Hoe maken we morgen beter?

Didi, Diede en Tijmen Hack willen <span>verbeteren</span> bij Bravis

Er zijn bij het Bravis ziekenhuis wel meer collega’s die familie van elkaar zijn. Maar dat broer, zus én moeder – en tot een paar jaar geleden ook vader – allemaal in het ziekenhuis werken, is uniek. “Maar toch hebben we elkaar ’s avonds tijdens het eten nog wel iets te vertellen, hoor!” 

Er zijn bij het Bravis ziekenhuis wel meer collega’s die familie van elkaar zijn. Maar dat broer, zus én moeder – en tot een paar jaar geleden ook vader – allemaal in het ziekenhuis werken, is uniek. “Maar toch hebben we elkaar ’s avonds tijdens het eten nog wel iets te vertellen, hoor!” 

Afwisseling

Moeder Didi was, in navolging van haar man Ruud, het tweede gezinslid dat het Bravis-team versterkte. “Ik had altijd in de kinderopvang gewerkt, maar wilde eigenlijk heel graag wat anders. Dus toen de plannen voor de buitenpoli in 2009 werden uitgewerkt, heb ik daar gesolliciteerd. In eerste instantie werkte ik als receptioniste, maar ik kreeg de kans om een cursus medische terminologie te gaan doen en nu ben ik medewerker frontoffice. Ik maak bijvoorbeeld de afspraken voor de artsen. Heel erg leuk werk, vooral ook vanwege de afwisseling: ik werk in zowel Etten-Leur als Oudenbosch. Bovendien hebben we een klein team en is de werksfeer heel prettig.”

Nachtdiensten

Haar zoon Tijmen was het volgende familielid dat bij Bravis ging werken. “Ik wilde graag werken en leren tegelijk, en via mijn vader kende ik de afdeling medische beeldvorming al een beetje. Hoewel ik de keuze had uit twee ziekenhuizen, heb ik toch voor Bravis gekozen. Ik begon in 2015 en al tijdens mijn opleiding merkte ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Het team is leuk; vóór corona organiseerden we vaak leuke uitjes. Werken met de verschillende beeldvormingstechnieken maakt het werk heel afwisselend. Ook de nachtdiensten vind ik eigenlijk wel fijn: het zijn er nooit meerdere achter elkaar, en voor mijn gevoel krijg ik er veel vrije tijd voor terug. Naast mijn werk als laborant maak ik deel uit van de PACS/HiX groep van onze afdeling. We beheren het PACS systeem, waar alle radiologische beelden worden opgeslagen en zijn bijvoorbeeld betrokken bij het verbeteren van werkprocessen binnen het HiX, het elektronisch patiëntendossier. De afwisseling tussen werken met patiënten en het ICT-gedeelte binnen de PACS/HiX groep spreekt mij erg aan."

Hartfunctielaborant

In september 2019 trad ook de tweede Hack-telg toe tot de Bravis-familie: dochter Diede liep stage op de hartfunctieafdeling en bleef naderhand in dienst. “De stage was voor mijn opleiding tot doktersasisstent. Ik mocht op de afdeling blijven werken als ECG-laborant, maar ik wilde me graag nog verder ontwikkelen en verdiepen. Gelukkig was dat mogelijk en in september 2020 mocht ik starten met de opleiding tot hartfunctielaborant. Daarmee verwacht ik over 2,5 jaar klaar te zijn.”

Ontwikkeling

De gemoedelijke sfeer en de mogelijkheden die je krijgt om je te ontwikkelen noemen alle drie de gezinsleden een belangrijke reden waarom werken bij Bravis hen zo goed bevalt. Tijmen: “Ik ga zelf bijvoorbeeld in oktober een post-hbo-opleiding volgen om me te specialiseren in CT-scans. Dat je dit soort kansen krijgt om door te groeien vind ik heel positief.” Diede: “Maar zelf ben ik de komende jaren nog druk met mijn studie, dus op dit moment doe ik naast mijn werk niets extra’s.”

Familiebedrijf

Dat alle gezinsleden bij Bravis werken – Didi: “We hebben van Bravis een beetje ons familiebedrijf gemaakt”- heeft veel voordelen. Diede: “Mijn broer en ik wonen allebei nog thuis, dus tijdens het eten gaat het vaak over werk. Je begrijpt elkaar omdat je dezelfde werkgever hebt, maar wat we doen is ook wel zo verschillend dat je elkaar aan het einde van de dag nog wel wat te vertellen hebt.” Zijn er ook nadelen? “Nou, één, misschien,” lacht Diede. “Als één van ons het kerstpakket iets eerder heeft gekregen, is de verrassing er voor iedereen al af.”