Katja zit niet stil bij Bravis

"Ik raak snel uitgekeken als ik te lang hetzelfde doe"

Hoe maken we morgen beter?

Katja zit <span>niet stil<span> bij Bravis

Al sinds het begin van haar studie 'gezondheidswetenschappen; beleid en management van de gezondheidszorg’ wist Katja Hop dat ze in de zorgsector wilde werken. Maar wat haar verhaal echt bijzonder maakt, is hoe ze zonder achtergrond in de ICT in de wereld van technologie terechtkwam. "Ik ben helemaal niet technisch aangelegd", lacht Katja. "Maar ik ben jong en ben opgegroeid met computers, dus voelde ik me meteen thuis in deze omgeving." Katja kwam in juni 2019 in dienst als functioneel beheerder bij het Bravis ziekenhuis. Voor Katja stonden de afgelopen vijf jaar in het teken van leren, groeien en durven. Want na nog geen jaar aan diverse e-health projecten te hebben gewerkt, kreeg ze binnen Bravis al de kans om door te groeien. Ze werd gevraagd om onderdeel uit te maken van het implementatieteam van een nieuw ERP-systeem. Dat heeft ze met veel plezier gedaan tot er in maart 2023 een vacature voor informatiemanager vrijkwam. Katja besloot de gok te wagen, en met succes!

Als informatiemanager verbindt Katja technologie met de menselijke kant van de zorg. "Ik werk graag in een ziekenhuis, omdat het een bredere kijk op de zorgsector biedt. Ik ben de schakel tussen de technische oplossingen en de behoeften van mijn zorgcollega's", legt ze uit. Haar taak draait om begrip en empathie. Om de diepere wensen en problemen van collega’s te achterhalen en ze om te zetten in praktische oplossingen.

De jonge adviseurs van Bravis
Sinds enkele jaren maakt Katja deel uit van de ‘Jonge adviseurs’ van het Bravis ziekenhuis. Dit opleidingsprogramma brengt jonge adviseurs van ondersteunende afdelingen (met maximaal 7 jaar werkervaring) met elkaar in contact en biedt hen verschillende cursussen en trainingen om persoonlijke en professionele groei te bevorderen. "Onze groep bestaat uit 15 jonge professionals. We hebben allemaal een andere functie, maar delen dezelfde drive om te leren en te groeien. Als starters lopen we vaak tegen vergelijkbare ‘problemen’ aan. Ondanks de grote verschillen in onze werkzaamheden kunnen we veel van elkaar leren en elkaar helpen. Bovendien is het ook gewoon heel gezellig! Minstens twee keer per jaar ondernemen we samen leuke activiteiten, zoals laatst een kookworkshop die door twee collega's werd georganiseerd. Maar ook buiten werktijd zoeken we elkaar wel eens op.

“Ik raak snel uitgekeken als ik te lang hetzelfde doe”
Katja benadrukt het belang van vrijheid en vertrouwen voor jonge professionals, en hoe deze factoren hebben bijgedragen aan haar eigen groei. "Ik ben heel blij met mijn nieuwe rol. Ik raak snel uitgekeken als ik te lang hetzelfde doe. Gelukkig is het bij Bravis mogelijk om door te groeien. Helemaal fijn dat ik de kans kreeg binnen mijn eigen afdeling. Ik heb hele fijne collega’s en de afdeling MICT is een prettige werkomgeving. Dat zijn voor mij hele belangrijke aspecten”.

Werken in een ziekenhuisomgeving is geweldig
Voor jonge professionals die twijfelen om in de zorgsector te stappen, heeft Katja een duidelijke boodschap: "Werken in een ziekenhuisomgeving is geweldig, omdat je direct kunt bijdragen aan de maatschappij, zelfs als je, net als mij, geen patiëntencontact hebt. Als je het leuk vindt om samen te werken, geduld hebt en graag wilt leren, dan zit je bij Bravis op je plek". 

Katja - werken bij Bravis losse afbeelding.png