Simone heeft impact bij Bravis

“Mensen helpen
geeft mij
een fijn gevoel”

Hoe maken we morgen beter?

Simone heeft <span>impact</span> bij Bravis

ICT stoffig? Niet bij het Bravis ziekenhuis! De 29-jarige Simone werkt sinds vijf jaar met veel plezier als functioneel applicatiebeheerder. “Hoewel ik niet in de zorg sta, kan ik toch een bijdrage leveren om het werk van mijn collega’s zo fijn mogelijk te maken. Dat heeft ook impact op de patiënt en dat is waar ik het voor doe. Mensen helpen geeft mij een fijn gevoel.”

“Ik heb altijd als ICT’er in de zorgsector gewerkt. Na mijn studie gezondheidstechnologie voelde dat als een logische keuze. De verbinding tussen de zorg en technologie vind ik erg interessant. We kunnen niet zonder elkaar. Ik ben altijd aan het kijken hoe we technologie in kunnen zetten om de zorg makkelijker te maken voor zowel de patiënt als mijn collega’s. Dat was ook wat me aansprak in mijn opleiding. Ik wilde graag praktijkgericht werken, samen met andere mensen.”

“We werken in ons team met 22 mensen. Het is een divers team, jong en ouder, met zowel mannen als vrouwen. We zijn zelfs met meer vrouwen dan mannen. We helpen elkaar waar nodig en geven en nemen echt de tijd om zaken te begrijpen. De lijnen zijn kort. Ik leer iedere dag bij. De ziekenhuisomgeving is dynamisch en de projecten veelzijdig. Dat maakt het voor mij iedere dag uitdagend. We krijgen veel mogelijkheden om onszelf te ontwikkelen binnen Bravis. Niet alleen door middel van externe opleidingen, maar ook door nieuwe interne opdrachten.”

Samenwerking tussen ICT en zorg

“Tijdens mijn werkdag heb ik veel contact met mijn collega’s op de verpleegafdelingen. We werken als een team aan oplossingen. Het beheer van patiëntendossiers bijvoorbeeld. Samen met verpleegkundigen en OK-medewerkers neem ik de ICT-stappen door en kijk ik hoe ik de registratie beter en fijner kan maken. Mijn zorgcollega’s hebben ervoor gekozen om in de zorg bezig te zijn en niet achter een pc te staan. Ik wil ze helpen en ondersteunen.”

“Ik werk wekelijks een aantal dagen op verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Ik werk dan bijvoorbeeld op de OK of op de afdeling PreOperatieve Screening (POS) waar patiënten worden voorbereid op een operatie. Als ik tussen mijn zorgcollega’s werk, stellen ze vaker kleine vragen tussendoor, en vang ik veel meer dingen op waar ze normaal niet direct voor zouden bellen. Dan hoor ik bijvoorbeeld: “We moeten zoveel klikken voordat we ergens zijn.” Ik kijk dan of ik één of meerdere klikken kan verwijderen. Dat scheelt tijd en die tijd kunnen ze goed gebruiken voor de patiënten. Ik vind het mooi om te zien dat ik op dat moment echt iets toe kan voegen om het werk voor mijn collega’s lichter te maken. Daar haal ik voldoening uit.”

Innovaties

“We kijken vanuit onze ICT-afdeling niet alleen naar de applicaties, maar bieden ook procesondersteuning. Bijvoorbeeld bij het pijn- en oogbehandelcentrum. Bepaalde ingrepen werden op deze afdeling verplaatst naar eigen OK kamers en dat vroeg om een nieuw proces. Tijdens een testdag kwamen we samen met oogartsen, verpleegkundigen, pijnspecialisten en collega’s van de dagbehandeling. Een van mijn ICT-collega’s speelde die dag voor patiënt. Op die manier konden we alle technische én processtappen doornemen, testen en meteen aanpassen. Doordat we dit samen doorlopen weten we precies wat de zorgcollega’s op de dagbehandeling doormaken en hoe een patiënt geregistreerd en gezien wordt op de afdeling. Met zo’n project merk ik dat mijn ondersteuning erg waardevol is.”

Personeelsvereniging

Simone is ook bestuurslid van de personeelsvereniging van Bravis en bedenkt geregeld leuke uitjes voor haar collega’s. Tijdens de coronaperiode hadden veel zorgcollega’s behoefte aan een uitlaatklep. Ze heeft zich toen ingezet om online activiteiten te organiseren. Activiteiten die verder gingen dan een online pubquiz of bingo. “Dat is ook leuk maar we wilden ook actief bezig zijn. Zo hebben we dikke dames geschilderd, bonbons gemaakt en een cocktailworkshop online gedaan. Het was fijn dat we - ondanks de crisis - toch iets konden doen. Natuurlijk is het anders dan live, maar we kregen veel positieve reacties van de leden dat we in deze periode toch iets georganiseerd hadden wat voor een glimlach zorgde.”

Simone - Werken bij - Foto voor bij tekst.png